Sorggrupper i folkekirken
Find en lokal sorggruppe

Over hele landet findes der kirkelige sorggrupper, som er gratis tilbud til efterladte. Kortet Kirkelige sorggruppetilbud giver et overblik over eksisterende sorggrupper.

Klik på en markør på kortet og find oplysninger om det enkelte sorggruppetilbud. Man kan desuden søge på et stednavn i feltet øverst på kortet for at finde den nærmeste sorggruppe.

Ved hvert tilbud er nævnt, om sorggruppen gælder børn, unge eller voksne - eller om der er tilbud for flere aldersgrupper. Nogle kirker har flere grupper, eksempelvis for børn.

Se kortet Kirkelige sorggruppetilbud i fuld skærm

Lokale kontaktpersoner
Man er desuden velkommen til at henvende sig til en af kontaktpersonerne herunder. De har overblik over, hvor der findes sorggrupper i det stift, man hører til.

• Københavns Stift: Stine Ravnborg Nissen, tlf. 25 33 85 57 | e-mail
  • Helsingør Stift: Ulla Salicath, tlf. 44 99 44 76 | e-mail
  • Roskilde Stift: Charlotte Clante, tlf. 30 53 33 11 | e-mail
  • Lolland-Falster Stift: Elin Olsen Rasmussen, tlf. 54 60 12 35 | e-mail
  • Fyns Stift: Lene Bischoff-Mikkelsen, tlf. 66 10 80 57 | e-mail
  • Haderslev Stift: Lone Klok, tlf. 75 82 22 12 | e-mail
  • Århus Stift: Flemming Lindeløf Rasmussen, tlf. 24 81 58 17 | e-mail
  • Aalborg Stift: Ole Raakjær, tlf. 31 33 23 55 | e-mail
  • Ribe Stift: Lilian Høegh Tyrsted, tlf. 75 32 49 31 / 51 54 74 88 | e-mail
  • Viborg Stift: Karen-Ingeborg Jacobsen, tlf. 97 42 29 49 | e-mail

Som medlem af folkekirken kan man også altid opsøge en præst og bede om en samtale. Find den lokale præst på Sogneportalen

Palliativt Videncenter (PAVI) har kortlagt sorgstøttetilbud til voksne og ældre efterladte i alle landets kommuner. På PAVI's hjemmeside findes et kort over ikke-kirkelige sorggrupper. Bemærk, at kortet ikke viser alle aktuelle tilbud.

Foto: Mona Aaberg

Ny sorggruppe?

Ønskes et sorggruppetilbud tilføjet kortet, kontakt da venligst Sorggrupper i folkekirken.

Sagt om det, gruppen giver

"Sådan overordnet har det hjulpet mig rigtig godt videre, fordi jeg har delt og kommet af med nogle ting over for fremmede mennesker, sådan fået luft. Altså, det har løftet mig sådan generelt. Det var ikke dybdepsykologisk, men det var alligevel noget, hvor tårerne kom ud - ordene og tårerne."

- Ivar, 59, deltager i sorggruppe