Projekter

'Sorggrupper i folkekirken' består af en række projekter, der skal medvirke til at kortlægge, beskrive og udvikle kirkens sorggrupper.

De samlede projekter forventes afsluttet juni 2015. På nuværende tidspunkt er følgende projekter i gang:

Kortlægning af kirkens sorggrupper
Er udarbejdet og en del af rapporten 'Når sorgen bæres sammen. En undersøgelse af folkekirkens sorggruppepraksis', som udkom medio juni 2014.

Sorggruppernes opbygning og betydning for efterladte
Kan findes i rapporten 'Når sorgen bæres sammen. En undersøgelse af folkekirkens sorggruppepraksis'.

Udvikling af hjemmeside
Hjemmesiden www.sorggrupperikirken.dk gør det muligt for efterladte at finde en sorggruppe og tage stilling til deltagelse. Siden er desuden et ressourcested for nuværende og kommende sorggruppeledere, som kan finde fagligt indhold om sorg og gruppeledelse.

Af særlig betydning er udviklingen af et kort, hvor de fleste af landets sorggrupper kan findes.

Ansvarlige: Peter Aagaard Poulsen og Christian Riis Kistrup

Sagt om kirkens sorggrupper

"Sorggrupperne giver rum og tid til det, der ikke kan ændres eller handles væk, og bliver dermed små heller i vores samfund, små helligsteder. Og det er folkekirkens opgave."

- biskop Marianne Christiansen