Om sorggrupper
Rammer og varighed

Det er forskelligt, hvordan sorggrupperne rundt om i kirkerne er bygget op, og det er op til den enkelte gruppe og gruppeleder at sætte rammerne.

Følgende gælder dog for de fleste tilbud:

• Deltagelsen er gratis
  • Der er mellem fem og ti deltagere
  • Grupperne mødes cirka to gange om måneden
  • Forløbene varer mellem 6 og 12 måneder
  • Gruppen ledes af en eller to gruppeledere
  • Der er tavshedspligt – både for ledere og deltagere
  • Man kan til enhver tid stoppe i sorggruppen

Gruppelederne sørger for at fordele ordet og skabe en god proces. Det er forskelligt, hvor meget de enkelte deltagere er "på" fra gang til gang.

Selvom de fleste tilbud er åbne for alle, kan nogle grupper være forbeholdt efterladte fra et begrænset geografisk område eller være målrettet børn eller ældre.

Kontakt gruppelederen og hør nærmere
Da der kan være forskelle på sorggruppernes opbygning, er det en god idé at kontakte gruppelederen for at høre nærmere. Derefter kan man vurdere, om tilbuddet er interessant.

Foto: Christian Riis Kistrup

Sagt om deltagelse i en gruppe

"Der er flere gange, hvor jeg bare har lyttet. Men så tænker jeg mig selv ind i den historie, der bliver fortalt. Jeg har tit tænkt, at selvom jeg ikke var 'på' i dag, har jeg fået lige så meget ud af det"

- Marie, 40, deltager i sorggruppe