Om sorggrupper
Sådan støtter sorggrupper

Sådan støtter kirkens sorggrupper

En sorggruppe forsøger ikke at fjerne den efterladtes sorg eller at presse vedkommende til at 'komme videre'. Men fællesskabet med andre, der har mistet, kan hjælpe med at bære sorgen og den forandrede hverdag.

Det kan være en stor støtte at høre, hvordan andre har tacklet sorgen og livets nye udfordringer. Mange opdager, at de ikke er alene med deres sorg og finder trøst i, at deres sorg har fællestræk med de andre deltageres oplevelser.

Man behøver ikke have en stærk tilknytning til kirken for at deltage i en sorggruppe.

Fællesskabet giver støtte og livsmod
Deltagere i sorggrupper fortæller ofte, at noget tungt fjernes fra dem, når de deler deres oplevelser og erfaringer i sorggruppen. Samtidig kan det give livsmod og håb at se og høre, at sorgen ikke altid vil fylde så meget.

Mange finder trøst i at:

• Dele deres oplevelser med andre, der forstår, uden at skulle lægge bånd på sig selv.
  • Høre om andres oplevelser og måder at løse hverdagens nye udfordringer.
  • Danne netværk med andre, der har mistet

Grupperne ledes af præster og frivillige, som kan støtte mennesker, der har mistet, i at få sat ord på sorgen, så den bliver nemmere at håndtere. Kristendommen spiller ikke nødvendigvis nogen rolle i den enkelte gruppe, og det er gratis at deltage.

Sagt om gruppens samhørighed

"Jeg kan huske en af de andre fortælle om, hvordan han havde mistet sin kæreste. Jeg begyndte at græde, for han havde mistet hende meget pludselig, og sådan var det også med min mor; så jeg fik en følelse af, at det ikke var helt unormalt at havde det, som jeg havde det"

- Anne, deltager i sorggruppe